Over mij'Met slechts één zin werden al mijn dromen met de grond gelijkgemaakt'

‘Dat kan toch helemaal niet, Zahra. Je hebt echt veel te grote dromen, doe jij nou maar gewoon lekker normaal!’ 

Met slechts één zin werden al mijn dromen met de grond gelijkgemaakt toen ik als meisje van een jaar of 6 op school vol enthousiasme vertelde dat ik of piloot of Oprah Winfrey wilde worden. Door die opmerking heb ik me vanaf dat moment, zonder dat ik mezelf ervan bewust was natuurlijk, kleiner voorgedaan dan ik ben en me aan iedereen aangepast. 

Mijn hele leven lang voelde ik mij een vreemde vogel. En wat doe je dan? Je past je aan. Dat is ergens ook heel logisch: bij de menigte horen, is een menselijke behoefte. Een overlevingsmechanisme.

Zo heb ik besloten om vooral maar niet meer te goed te zijn in lezen, omdat iedereen me daardoor een nerd vond. Ging ik naar het VMBO-T terwijl ik makkelijk naar de HAVO kon. Wilde ik me aanmelden voor de opleiding tot schoonheidsspecialiste, omdat de meiden waar ik destijds mee omging dat ook gingen doen. Mijn hele leven stond in het teken van aardig gevonden worden en de goedkeuring van anderen, want alleen dan voelde ik me goed genoeg. 

Tot het moment dat in 2012 mijn grote held, mijn vader, overleed. Dat was het moment waarop ik me realiseerde dat het leven te kostbaar en te kort is om een leven te leiden dat helemaal niet bij mij past. Dat niet van mij is. Ik heb hier hulp bij gezocht en geleerd mijn aandacht te richten op wat ik van mezelf vind en dat ik de bevestiging van anderen helemaal niet nodig heb om iets over mezelf te kunnen zeggen. Ik leerde dingen te doen voor mezelf, die ik zélf wilde en niet om daarmee goedkeuring te krijgen van anderen. 

Nu ben ik ruim 10 jaar verder en leid ik mijn eigen leven, zoals ik dat zélf graag wil, op de manier die bij mij past en waar ík dolgelukkig van word! En om trouwens nog even terug te komen op Oprah Winfrey; zij is voor mij dé inspiratiebron voor alles wat ik nu doe. Door mijn klanten word ik de ‘Oprah van de Lage Landen’ genoemd, wat mijn stoutste dromen overtreft en ik natuurlijk ook een enorm compliment vind. 

Het beeld dat ik als klein meisje van Oprah Winfrey had en de blije gezichten die ik op tv zag dankzij haar, zijn me altijd bijgebleven. Door in mezelf te geloven leef ik nu mijn droom, waarvan vroeger werd gezegd dat ik gewoon lekker normaal moest doen. Ik mag nu iedere dag ondernemers helpen om hun autoriteit krachtiger neer te zetten door zichzelf niet te verbergen, maar juist dát stukje te delen waar mensen op aan gaan. Dit vind ik echt fantastisch en naast dat ik er veel energie van krijg, heb ik ook iedere dag opnieuw zin om aan het werk te gaan. 

Te grote dromen, my ass. Nu weet ik dat wat het ook is dat ik wil in mijn leven… Ik in ieder geval moet stoppen met denken dat andere mensen in me moeten geloven, want dat hoeven ze helemaal niet. Dat is mijn taak, omdat ik het waard ben!

"Laat de mensen met de grootste bek maar overrulen"

Laat de mensen met de grootste bek maar overrulen, ook al weten ze het vaak helemaal niet het beste… dat was lang mijn gedachtegang. Maar inmiddels weet ik beter: laat je niet leiden door degenen die het hardst schreeuwen. Want volume staat niet gelijk aan wijsheid. 

In mijn ogen schuilt ware grootsheid in degenen die durven te twijfelen aan de status quo. Die de moed hebben om anders te denken, anders te zijn. 

Ik wil jou uitnodigen om op te vallen. Met al je eigenaardigheden, je ongegeneerde passies en je out-of-the-box dromen. Te durven vertrouwen op je eigen intuïtie, te luisteren naar je innerlijke stem en te gaan voor wat – stiekem- écht leeft in jou. 

Wat je over mij moet weten...

Ik ben een ambitieuze stuiterbal die van aanpakken houdt: niet lullen maar poetsen! Ik praat veel en vaak ook best wel snel, dus wees voorbereid. Het behalen van mooie resultaten met mijn klanten vind ik heel belangrijk en dat resultaat komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Ik ben recht voor zijn raap en het heeft geen zin om bij mij aan te komen met allerlei smoesjes. Naast dat ik confronterend en direct kan zijn, heb ik een groot hart. Ik ben een enorme optimist en sta positief in het leven. Dat maakt dat ik voor de klagers onder ons minder geschikt ben om mee samen te werken. Ik ben dankbaar voor de uitdagingen in mijn leven en zie hobbels op de weg als uitdaging om van te kunnen groeien.

Wat is typisch Zahra?

 

 

 

 

 

 Het is tijd dat we jouw verhaal horen