Droom groot!

Iedereen heeft zijn of haar eigen dromen. Hoe groot of klein deze ook moge zijn; we hebben allemaal dingen die we graag willen bereiken in ons leven.

Vaak blijven dromen alleen maar dromen, omdat er wordt vergeten dat je ook daadwerkelijk actie moet ondernemen om je dromen te verwezenlijken. Zonde!

Dromen begint bij jezelf

Het gaat om de persoon die je moet worden om te krijgen wat je wilt. Wanneer je een droom hebt, dan gaat het er niet alleen om ‘Ik heb die droom en ik wil dat het uitkomt‘. Daar moet je natuurlijk zelf wel iets voor doen. Actie is altijd het antwoord.

Mensen zijn super veerkrachtig. Wanneer je denkt je ‘rock bottom’ te hebben bereikt, zelfs dan kun je nog dieper, geloof me. Waar het om gaat is: Hoe graag wil je het écht? Je moet het bijna liever willen dan dat je kunt ademen! 

En dat is waarom ik doe wat ik graag wil doen. Ondanks alle (hoogstwaarschijnlijk goedbedoelde) adviezen van iedereen: ‘Doe nou maar vooral lekker normaal’, heb ik daar uiteindelijk niet naar geluisterd. Wat is normaal trouwens, dat is ook zo subjectief als de pest en voor mij zeker geen reden om iets niet te doen.

De angst waardoor je je nu nog laat tegenhouden is hoogstwaarschijnlijk niet eens van jou. Daarom is het heel belangrijk om zorgvuldig te kiezen met wie je omgaat, want ongemerkt kun je jezelf door je omgeving behoorlijk klein houden.

Het gaat er ook om wat jij bereid bent te doen om te krijgen wat je wilt. Wie mag jij worden? Wat mag je leren of juist afleren en wat is daarvoor nodig? Welke keuzes mag je maken om daar te komen waar je wilt zijn? Zo lang je excuses groter zijn dan je dromen zal je niet in beweging komen. Daarom is het verhaal dat je jezelf vertelt ook zo belangrijk.

Je kunt nog veel groter dromen dan je denkt

Wanneer je eenmaal die eerste stap hebt gezet, zie je gaandeweg nog veel meer kansen en mogelijkheden dan je nu überhaupt kunt bedenken, omdat je daar simpelweg nog niet bent. Je moet eerst beginnen, dan zie je vanzelf wat er allemaal nog meer mogelijk is. Het gaat om de bestemming én de reis! #startbeforeyoureready

Als iets niet direct lukt, betekent dat niet dat je het niet kunt. Het betekent hooguit dat je gewoon de juiste mensen nog niet hebt gevonden die je hierbij kunnen helpen.

Blijf er dus in geloven! Ook ik heb zo nu en dan twijfels. Wat ik echter nooit meer doe, is mezelf uitleggen en aanpassen aan de mensen die mijn waarde simpelweg niet wíllen zien. 

Angst

We passen ons heel graag aan, aan wat er nu is. En durven daardoor eigenlijk niet te dromen over wat we écht willen. Veel mensen maken zichzelf wijs dat het leven dat ze nu leiden, is wat ze willen.

Is dat ook écht zo? Of is het een mooi excuus voor jezelf om de dingen niet te hoeven doen waarvan je weet dat je ze moet doen?

Dit komt voort uit de angst voor het onbekende. Zo lang je jezelf blijft wijsmaken dat je oké bent met je huidige situatie, terwijl dat in werkelijkheid helemaal niet zo is, dan heb je direct een mooi excuus om de dingen niet te doen waarvan je weet dat je ze moet doen. En dan zal er dus ook niets veranderen.

Grote dromen gaan altijd gepaard met angst, wat natuurlijk logisch is. Anders zijn ze simpelweg niet groot genoeg en alle nieuwe dingen roepen angst op. Ons brein is namelijk niet gemaakt om ons gelukkig te maken, maar om ons veilig te houden en wil dus het liefst dat jij lekker in je comfortzone blijft.

Comfortabel zijn is de vijand van meer en beter. Met meer en beter bedoel ik het leven dat we graag zouden willen leven en dat is vaak niet het leven dat we nu aan het leiden zijn.

Ga door de weerstand heen en blijf trouw aan jezelf, dan kunnen er magische dingen gebeuren.

Ik wil je uitnodigen om eens na te denken over jouw dromen en verlangens en afsluiten met de vraag: ‘Leid jij dan op dit moment het leven van iemand anders of doe je wat jou dolgelukkig maakt?’

Veel liefs!
ZahraLeuk artikel? Deel 'm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *