Dit is dé formule voor maximaal leven!

Het valt mij op dat we eigenlijk alles gewoon weten, maar het simpelweg niet toepassen en daarom niet maximaal leven. We maken onszelf wijs dat we dat wel doen en balen vervolgens ook nog dat we niet krijgen wat we willen.

Stop daarmee. Het is zonde van je tijd.

De formule voor maximaal leven klinkt heel zwaar, maar het is super simpel en eigenlijk ga ik je ook niets vertellen wat je nog niet weet. Het toepassen van deze formule, dat is waar het vaak misgaat. En dat is dus ook het lastigste stuk. Zoals met zoveel dingen 😉

Maar… Ik ben er natuurlijk om je daarbij te helpen! Klaar om maximaal te leven?

Leid jij het leven van iemand anders?

Wat als eerste van belang is, is om te luisteren naar je diepgewortelde verlangens. En ik noem ze bewust diepgeworteld, omdat ze allemaal in ons zitten. Soms alleen heel diep weggestopt.

Het is jouw leven, dus als jij daar alles uit wilt halen dan raad ik je echt aan om gehoor te geven aan je eigen verlangens. En dus niet die van anderen, maar die van jou. Naar wiens dromen werk je toe?

Ik zie heel veel mensen druk bezig zijn met van alles. Sommige mensen zijn écht lekker bezig met wat ze zelf graag willen en jagen hun eigen dromen na, maar dat geldt voor de meeste mensen niet. Die zijn gewoon druk bezig met het leven te leiden van iemand anders.

Zoals ze denken dat van ze wordt verwacht. Doen wat een ander wilt dat je doet en waarvan jij jezelf hebt wijsgemaakt dat dit ook is wat jij wilt. Dat is maximaal leven dus niet, haha.

Wanneer je heel eerlijk naar jezelf bent, de moed hebt om het gesprek met jezelf aan te gaan en de balans op te maken… En eindelijk gehoor geeft aan die diepgewortelde verlangens, dan kom je erachter dat datgene wat je nu aan het doen bent helemaal niet is wat je het allerliefste wilt.

Wat wil je dan wel?

Heel vaak kunnen we duizend dingen opnoemen die we niet willen. Maar wat willen we dan wel? Daar kunnen we dan ineens niet op komen, omdat we daar veel te weinig bij stilstaan. We hebben onszelf aangeleerd om daar niet al te veel bij stil te staan en gewoon lekker te doen wat iedereen doet.

Ik hoor ook heel vaak mensen zeggen ‘De toekomst ligt VOOR ons‘. In zekere zin ben ik het daar mee eens, want per definitie ligt onze toekomst ook voor ons. Echter zou ik het toch iets anders willen formuleren: Jouw toekomst zit IN jou! Er zit namelijk iets in jou wat er gewoon uitgehaald moet worden. Iedere dag. Al is het maar door even gehoor te geven aan je wensen, je verlangens, je behoeften.

Als je niet weet waar je naartoe wilt, dan zul je ook nooit aankomen.

Hoe kun je gerichte stappen zetten zonder te weten wat je wilt? Waar je naartoe wilt? Wanneer jij geen richting bepaald doe je maar wat en is de kans groot dat je vaart op de koers van een ander.

Sta iedere dag even stil bij datgene waar jouw hart sneller van gaat kloppen en geef daar gehoor aan. Vind dingen waar je echt 100% voor wilt gaan en die je met plezier doet.

Als je niet de tijd neemt om naar jezelf te luisteren en je verlangens – je diepgewortelde verlangens – de ruimte te geven, waar ben je dan mee bezig? Dan leef je niet.

Het leven is super waardevol als je het ook écht leeft. Anders is het alleen maar een last; dan ben je aan het overleven. Iedereen roept wel ‘Het leven is kostbaar‘, maar dan moet je het ook zo behandelen. En de kostbare tijd die je hebt eer aan doen.

Kracht van herhaling

De volgende stap van de formule is de kracht zien in herhaling. Wanneer je iets één keer doet, krijg je meestal niet gelijk het resultaat dat je wilt. Voor zover ik weet is het nog nooit iemand gelukt om in één keer te komen waar ze willen zijn. Dat zou ook een beetje saai zijn toch? Het gaat om de bestemming én de reis.

Mensen gaan snel weer terug naar waar ze waren, omdat dat is wat ze kennen. Ze hebben de kracht en waarde nog niet ervaren van de herhaling.

Je kunt je eigen brein namelijk door herhaling resetten en herprogrammeren. Het is mogelijk om jezelf aan te leren om te bepalen wanneer het tijd is voor verandering. Dit zorgt ervoor dat je in beweging komt én blijft.

Zie dus de kracht van herhaling en blijf gewoon de dingen doen waarvan je weet dat je ze moet doen om te komen waar je wilt zijn. En blijf dat net zo lang herhalen en tweaken totdat je daar bent aangekomen. Punt.

If you can dream it. You can do it.

Als je A zegt, moet je ook B zeggen

En dat brengt mij op het laatste punt om maximaal te leven: Ga je dromen realiseren.

Dat betekent ook gewoon dingen afmaken. Iets wat veel mensen vergeten. Zonder reis kom je nooit op je bestemming. Ben je een finisher of een starter?

Het begint allemaal bij het zetten van die eerste stap #startbeforeyoureready. De eerste stap leidt je tot de volgende stappen in de reis en helpen je om op je eindbestemming te komen.

Vergeet vooral ook niet te genieten! Vaak ben je veel langer onderweg dan dat je daar bent.

Ik vergelijk het altijd met op vakantie gaan. De voorpret begint al bij het visualiseren van de mooie stranden en leuke activiteiten die je gaat doen. En we weten allemaal hoe dat gaat… Eenmaal op de bestemming aangekomen gaat het altijd zó snel voorbij dat je bijna vergeet om te genieten. Gelukkig heb je de foto’s dan nog hoop ik!

En dat geldt ook met het bereiken van je doelen. Het is juist de kunst om te genieten van de reis én de bestemming. Daarom is het ook belangrijk om je niet alleen maar te focussen op je doel en de eindbestemming, maar dus ook te genieten van de reis ernaartoe.

Geniet van zowel de reis, de faal ervaringen als de bestemming. Omarm het geheel en pas dit ook toe op hoe je het leven ziet. Je bent onderweg. Het doel wordt behaald. Je gaat weer onderweg en je haalt weer een nieuw doel. That’s life.

Het is tijd om je dromen waar te maken!

Hoe meer je kunt genieten van die reis, hoe groter de kans van slagen wordt, omdat je gemotiveerd bent. Je wordt gelukkig van het idee dat je lekker bezig bent, onderweg bent naar de bestemming waar je graag wilt zijn, met het realiseren van je dromen.

Dat zorgt voor de algehele geluksbeleving, maar ook voor het slagen van de dingen die je graag wilt doen. Want het gaat er echt om hoe je naar de dingen kijkt. Dat is bepalend voor de kwaliteit van je leven, maar ook voor de acties die je wel of niet uitvoert.

Ik wil vandaag afsluiten met een quote die ik laatst tegen kwam en wel heel toepasselijk vind voor dit onderwerp.

De beste manier om je dromen waar te maken is wakker worden.

Ben jij er klaar voor om je dromen waar te maken en maximaal te leven?  

👉🏼 Meld je dan aan voor mijn gratis masterclass ‘Bye bye eeuwige zelftwijfel’

In deze masterclass ontdek je:
✔︎ Hoe je stopt met jezelf klein te houden ZONDER moeilijk gedoe
✔︎ Hoe je jezelf saboteert en daardoor niet doet waar je dolgelukkig van wordt
✔︎ Wat de #1 reden is dat je niet doet waar je hart sneller van gaat kloppen
✔︎ De 5 pijlers die je helpen om uit je comfortzone te gaan; implementeer deze easy stappen en jezelf klein houden is écht verleden tijd!
✔︎ Met welke ene actie je nu al een begin kunt maken (en waardoor je straks doet wat jou dolgelukkig maakt) 

📆 Ben je erbij 3 oktober a.s. om 19:30 uur? 
>>> Meld je dan hier aan!

Ik zie je daar. Heel fijn weekend gewenst!

Liefs,

Zahra

Leuk artikel? Deel 'm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *