Life will never be the same

Afgelopen maandag was ik bij de ‘Own Your Stage’ live training van mijn mentor Suzanne Beukema. En hoe cliché het ook klinkt… Life will never be the same.

Life will never be the same

Mijn leven is door deze experience echt veranderd. Ik heb daar een transformatie doorgemaakt waar ik nog steeds geen woorden aan kan geven. Het was zó intens en magisch tegelijk.

Ik ben nog steeds aan het zoeken naar de juiste woorden om met je te delen wat we daar hebben gedaan, maar ik vind ze niet. En misschien hoeft dat ook helemaal niet. Je zult het wel zien, want zoals ik al zei: life will never be the same.

Weet je, ik heb het al vaker gezegd ‘another level, another devil’. En dat geldt natuurlijk ook voor mij.

Waar ik heel erg aan heb moeten wennen, is erkennen en ownen dat ik in bepaalde dingen gewoon heel goed ben en dat ik dat ook mag laten zien. Het gaat al stukken beter hoor, maar toch voelde het altijd alsof ik reed met de handrem nog een beetje aangetrokken.

Mijn Legacy

Ik weet wat voor Legacy ik wil achterlaten. Ik weet welke impact ik wil maken. Welke impact ik kán maken. Maar daarvoor moet ik wel de vrouw worden die dat kan dragen.

Omdat ik het heel belangrijk vind om me te blijven ontwikkelen ben ik eerder dit jaar in een persoonlijk coachingstraject gestapt wat me ongelooflijk veel brengt.

Ik zie en voel dingen die ik eerder niet zo zag of beter gezegd, niet durfde te zien.

Sisterhood

Alleen ga je sneller, samen kom je verder’ heb je mij vaker horen zeggen. Tijdens deze live training heb ik de impact en meerwaarde van samen echt ervaren. We waren met een groep van 20 prachtige vrouwen waarvan ik het overgrote deel helemaal niet kende. Dan is het écht niets voor mij om me op zo’n moment kwetsbaar op te stellen.

Eén op één of praten over iets waar ik me comfortabel bij voel in mijn kwetsbaarheid, dat is geen enkel probleem. Mijn grootste angst, struggles en pijn aankijken voor het toeziend oog van vreemde mensen? Nee hoor, mij niet bellen!

En toch is dit precies wat ik heb gedaan.

Omdat ik voel dat ik er klaar voor ben om de impact te maken waarvan ik weet dat ik die kan maken. Maar om dat te kunnen doen moet ik wel bepaalde dingen tweaken.

We’re in this together

Toen ik daar op het podium stond voelde het alsof ik in mijn blootje stond, haha. Zo kwetsbaar! Maar we deden dit samen en dat heeft me er echt doorheen geholpen. Dat gevoel dat je zo gedragen wordt door elkaar, women support women. Dat je elkaar uplift in plaats van naar beneden haalt ‘Kijk die nou eens staan janken daar’. Iets wat ik echt veel te vaak zie gebeuren. Vrouwen onderling kunnen echt de hel zijn.

Ook ik krijg de nodige haat comments naar mijn kop geslingerd en dat vind ik niet oké.

De meest hatelijke dingen die tegen mij worden gezegd zijn altijd door vrouwen. En dat vind ik echt jammer, want we kunnen zoveel voor elkaar betekenen. Dat heb ik afgelopen maandag ook weer ervaren. Hoe fucking powerful dat is.

Weet je, we zitten in hetzelfde schuitje uiteindelijk. Ieder op zijn eigen manier. Maar we kunnen zoveel doen voor elkaar. In plaats van elkaar te bekritiseren en bijna het daglicht niet in de ogen te gunnen, kunnen we elkaar juist steunen.

Verandering begint bij jezelf

Elkaar zien en supporten, jezelf laten zien. Daar kun je de wereld echt mooier mee maken en dat is ook mijn doel in dit leven. Natuurlijk weet ik dat ik in mijn eentje de wereld niet kan verbeteren, maar verbetering, verandering, wat dan ook, begint wel altijd bij jezelf.

Be the change you want to see in the world.

Als we hiernaar gaan leven gebeuren er drie super krachtige dingen:

  1. Het zorgt ervoor dat we stoppen met het veroordelen van anderen;
  2. Het vervangt klagen over anderen door zelfreflectie;
  3. Het zet ons aan tot actie in het enige ter wereld waar we controle over hebben: onszelf.

En daar sta ik 1000% achter. Daar doe ik alles voor om dat te bereiken in de tijd die mij is gegeven op deze wereld.

We are meant to have it all

We kunnen het allemaal hebben, maar dan moet je jezelf natuurlijk wel laten zien om het te kunnen krijgen en de impact te maken waarvoor jij bent geboren. Laat de wereld kennismaken met your true awesomeness, your gift to the world! Die hebben alle vrouwen en daar hoef je echt niet zo bescheiden over te doen.

Veel vrouwelijke ondernemers zie ik zichzelf klein houden door irreële angsten en valse bescheidenheid. Zo zonde!

Bij impact maken denken de meeste mensen gelijk aan grootse en meeslepende dingen. Daar gaat het helemaal niet om. Het gaat er gewoon om dat je jezelf laat zien en doet waar jíj dolgelukkig van wordt, ongeacht of dat de goedkeuring kan wegdragen van een ander.

Ga de keuzes maken die goed zijn voor jou. Waar ben je bang voor?

Dat is wat ik tijdens de live training ook heb gezien. Juist door mijn grootste angst recht in de ogen te kijken dacht ik op een gegeven moment ‘Oké, was dit nou zo erg?’

Ik had er een heel ding van gemaakt en het was ook echt pijnlijk. Ik denk oprecht dat ik in jaren niet zo veel heb gehuild eigenlijk. Het was niet dat ik helemaal niet meer bij kon komen, maar het was wel dat ik mijn interne struggle echt intens voelde en ook de energie van de andere vrouwen.

Kom je angst onder ogen

Ik voelde me veilig genoeg om mijn grootste angst diep in de ogen aan te kijken. Dat was namelijk de opdracht die ik kreeg. Die veiligheid is super belangrijk en daardoor heb ik kunnen doen wat ik altijd super eng heb gevonden.

Daar stond ik dan, helemaal alleen op het podium. Op mijn aller, aller kwetsbaarst. Alleen het licht al, wauw, ik was direct overprikkeld. En tegelijkertijd dacht ik ‘Zahra, het is oké. Het komt goed.’

Want dat is natuurlijk wat ik moest aankijken: wat gebeurt er dan met mij?

De pijn. De angst. De joy. De struggle. De kwetsbaarheid. En de power die ik in me heb die schreeuwt om gezien te worden. Die ik mag laten zien.

Ik heb mijn grootste angst aangekeken en geloof me, mijn innerlijke bitch was echt niet aardig voor me. Ik denk dat ik daar wel 5 minuten op het podium heb gestaan om te voelen wat er met mij gebeurt als mensen naar mij kijken. Terwijl we niet met elkaar praten.

Me bekeken voelen, letterlijk bekeken worden en mezelf dan niet klein maken, daar heb ik heel mijn leven moeite mee gehad. En als je écht impact wilt maken, dan gaat dat op een gegeven moment tegen je werken.

Je “why” is super belangrijk

Mijn doel is zo groot dat ik het niet red met het gereedschap dat ik nu in mijn toolbox heb. Het heeft me heel ver gebracht, maar om de impact die ik wil maken te kunnen dragen, vraagt dat van mij om nog een laagje dieper te gaan. En de vrouw te worden die ik moet zijn om dit te kunnen dragen.

Je “why” is wat je gelooft. Je visie is waar je naartoe gaat. Je missie is hoe je daar gaat komen.

Ik heb mezelf heel lang wijsgemaakt dat zichtbaar zijn en jezelf laten zien niets voor mij was. Dat hoefde voor mij allemaal niet zo. Je kunt ook prima vrouwelijke ondernemers helpen zonder jezelf te laten zien toch?

Think again, haha.

Ik heb dat dus ook heel lang niet gedaan, omdat ik mezelf had wijsgemaakt dat ik daar niet goed in was en andere mensen dat vooral lekker moesten doen, maar ik niet. Ik ben weer goed in andere dingen. Herkenbaar?

Vandaag de dag ben ik super zichtbaar. En weet je, wat mensen er ook van vinden, ik ben er oké mee, want ik sta volledig achter mijn boodschap. Dat is wat ik laatst dus ook heb ervaren, dat ik dat veel meer mag omarmen en ook veel meer mag laten zien. Want mijn mening wijkt heel vaak af van andere mensen en dat is ook juist mijn kracht.

Het is mijn mening, je moet er helemaal niets mee. Dit is namelijk wat voor mij werkt en wat ik ook om me heen zie werken, maar je moet van mij helemaal niets.

Ik doe wat ik doe en ik weet dat ik dat heel goed kan. En daar hoef ik me niet voor te schamen of te verontschuldigen, omdat iemand anders dat niet zo ziet.

Tijd is veel kostbaarder dan geld

Uiteindelijk gaat het erom: wat doe je met de kostbare tijd die je hebt?

Besteed je die aan het iedereen naar de zin maken? Alles voor iedereen te zijn en daarin jezelf te kort doen? Blijf je geven om te krijgen? Omdat je denkt dat je dat nodig hebt en het je bestaansrecht geeft?

Jij, precies zoals je bent, bent al goed genoeg. En vanuit daar, vanuit die kracht kun je alleen maar beter worden.

De struggle is real voor iedereen. Sta jezelf toe om liever voor jezelf te zijn. Laten we liever voor elkaar zijn.

Waar ben je bang voor?

Ik wil je uitnodigen om je angst onder ogen te komen, want uiteindelijk zijn we allemaal mensen en niemand is perfect.

Ga het aan. Life will never be the same.

Wat kun je doen om te komen waar je wilt zijn? Wat heb je daarvoor nodig? Werk daaraan, iedere fucking dag.

Het is jouw leven, dus neem die verantwoordelijkheid ook.

Go get them, girl!

XX,
Zahra

Leuk artikel? Deel 'm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *